24-uurs noodopvang kinderen

 24-uurs noodopvang kinderen

Alle gemeenten in Nederland hebben van de rijksoverheid het verzoek gekregen om 24-uurs noodopvang te regelen voor kinderen van ouders in cruciale beroepen. Ook de gemeente Maasluis doet dit sinds 18 maart jl. De noodopvang is bedoeld voor kinderen tot en met 12 jaar. 

Deze voorziening kan worden gebruikt door ouders die in Maassluis wonen, werken in een cruciaal beroep en behoefte hebben aan opvang in de avond of in het weekeinde. Overdag kunnen kinderen gewoon terecht bij de eigen school of kinderopvang. 

Kom ik in aanmerking voor noodopvang? 

De noodopvang is bedoeld voor ouders in cruciale beroepen die zelf niet in staat zijn om opvang te regelen. De lijst van cruciale beroepen staat op de website van de rijksoverheid. Wilt u meer informatie? Of wilt u weten of uw kind in aanmerking komt voor deze regeling? Neem dan contact op met de medewerkers van wijkteam VraagRaak. Zij kunnen u meer vertellen en aan de hand van een aantal vragen bepalen of u gebruik kunt maken van de noodopvang.

Stuur een mail naar vraagraak@maassluis.nl of bel 010 – 5931500. Dit nummer is elke werkdag bereikbaar tussen 9 en 16 uur.