Aangepaste data cursus over autismespectrumstoornis

Cursus voor ouders met een autismespectrumstoornis

Wijkteam VraagRaak organiseert binnenkort een cursus voor ouders met kinderen een autismespectrumstoornis. In verband met het Corona-virus gaat de eerste cursusdag, op dinsdag 24 maart niet door. Er zijn in totaal vier cursusdagen. Over de andere data is nog geen beslissing genomen. Hierover krijgen de ouders die zich hebben aangemeld nader bericht.

Een autismespectrumstoornis (ASS) is een storing in de informatieverwerking in de hersenen. Dit begint vaak al op jonge leeftijd en heeft veel gevolgen, zowel voor het kind als voor zijn omgeving. Kinderen met ASS denken op een andere manier. En dat heeft invloed op hun gedrag. ASS kent verschillende vormen: (klassiek) autisme, het syndroom van Asperger en PDD-NOS. Wijkteam VraagRaak organiseert een cursus voor ouders van kinderen met deze aandoeningen.

Aan de orde komen vragen als: hoe herken je ASS, welke storingen treden op in de hersenen en hoe kun je hier als ouders mee omgaan? De deelnemers maken filmpjes naar aanleiding van de lessen; deze worden besproken tijdens de cursus. Er zijn in totaal vier cursusdagen.

Cursusdata en tijden:

  • dinsdag 24 maart van 9 tot 13 uur op het stadhuis (vergaderzaal Buijs) i.v.m. de Coronavirus komt deze dag te vervallen. 

  • woensdag 22 april van 9.00 tot 13.00 bij wijkteam Vraagraak (Haydnlaan 3)
  • vrijdag 5 juni van 9 tot 13 uur bij Vraagraak
  • zaterdag 4 juli van 9 tot 13 uur bij Vraagraak

Meer informatie of aanmelden:

Wilt u meer informatie? Of wilt u zich meteen aanmelden? Neem dan contact op met wijkteam VraagRaak via vraagraak@maassluis.nl. De docenten zijn Marianne van Veen en Marielle Koemans. U kunt contact opnemen met een van de cursusleiders, Marianne van Veen (06-55473491) of m.van.veen@maassluis.nl