Wonen

Bent U op zoek naar een huurwoning of wilt u verhuizen naar een andere huurwoning in Maassluis of binnen de regio Rotterdam-Rijnmond? Daarvoor moet U altijd ingeschreven staan bij Woonnet-Rijnmond . De kosten daarvan zijn 10 euro per jaar en moet jaarlijks worden verlengd. Doe dit op tijd, want de inschrijfduur bepaalt wanneer u kans maakt op een woning. Op dit moment kan het ongeveer 4 jaar duren totdat u kans krijgt op een woning via Woonnet-Rijnmond.

Of U in aanmerking komt voor een sociale huurwoning hangt af van uw inkomen. Met een jaarinkomen tot 38.000 euro maakt u de meeste kans. Kijk hier voor de actuele normen. Als U in aanmerking komt voor een sociale huurwoning, heeft U zeer waarschijnlijk ook recht op Huurtoeslag. U kunt hier een proefberekening maken.

Denkt U recht te hebben op urgentie? Dan kunt u hier een test doen op de website van de SUWR. De aanvraag kost 35 euro. U doet de betaling en levert het aanvraagformulier met bijlagen in tijdens een afspraak bij de woningbouwvereniging. In Maassluis is dit Maasdelta. De urgentiecommissie van de SUWR besluit of urgentie wordt toegekend.

Komt U niet in aanmerking voor een sociale huurwoning omdat uw inkomen te hoog is, maar wilt u toch graag huren? Dan bent u afhankelijk van de particuliere sector met huren boven 720 euro per maand. Woningbouwverenigingen hebben daarin een beperkt aanbod. Relevante websites zijn:

Funda ( https://www.funda.nl/ )

VBO ( https://www.vbo.nl/ )

Pararius ( https://www.pararius.nl/ )

Wilt U tijdelijk wonen met een lage huur? Dan kunt U denken aan een sloopwoning of anti-kraak woning. Let op! Vaak zijn hier regels aan verbonden zoals; geen kinderen, geen huisdieren en geen schulden. Sites die hierin aanbod hebben zijn:

Villex ( https://www.villex.nl/ )

Ad-Hoc ( https://www.adhocbeheer.nl/ )

Wilt U in uw huidige woning blijven wonen maar zijn door ziekte of een handicap, aanpassingen in uw woning nodig? Dan kunt u een beroep doen op een voorziening vanuit de WMO . Voor informatie of het indienen van een aanvraag kunt u contact opnemen met ROG Plus.

 

 

 

terug naar overzicht